Thursday, 8 March 2012

BErita GumBira Utk Penjawat Awam...

Yehaaa...alhamdulillah penantian berakhir!!!

pagi2 tadi dalam jam 8.00 pagi nak singgah ofis dulu punch card....tp niat nak punch card tak kesampaian pak guard punye pasal dia tak kasi aku parking kejap depan main lobby...seminit pon dia tak bagi...hanginnn betul ditambah2 lagi cuaca pagi tadi yg sejuk-sejuk and berangin je...so malas nak layan guard yang lorat ni...terus jer lah pi PICC nak dgr news yang dinanti2kan ini...huhu :D

majlis start 9.30pagi...jam kat tangan baru 8.05minit ape nak buat??? huh pegi jer laa raasanye orang yang awal sampai tp sangkaan ku meleset hampir separuh dewan plenari dah penuh....waaahhh ramai lagi yg lebih advance dr aku nie...hurmmm ok la tue tp geng sorang pon tak dtg lagii...so skodeng laa sape2 yg tgh duk sorang2 tu bole buat kawan..hihiihi

last2 aku pon berkawan la dgn kawan baru yg nama NURUL ni...staff KBS naseb baik peramah cam aku jugak...huhu tak boringlahhh...

PM sampai dlm 9.30 pagi cmtu, dato' Omar CUEPACS yg bg ucapan aluan dulu lawak juga bahasanye sampai Obama pon de terkait sekali...hehe pepon niat dia ikhlas utk menjaga kebajikan org gomen nih... TQ yea

So...waktu yang dinanti2kan dah tiba...opsss sebelom tue dah teringat nak amik la gambar2 masa majlis tue...tup2 dah sampai terus lupa soo takleh la nak share2 kat sini...heeee

okay2 berbalik pada kisah annoucemnt tadi...so dgn khabar gembiranya penjawat awam
Gred 1-54 dinaikkan pada 13% , 9% pulak untuk Gred Utama, Jusa C,B & A, seterusnya 8% utk turus 3,2 dan 7% utk Turus 1 & KSN...hurmm alhamdulillah nampaknye keputusan kali ni lebih adil dan berkebajikan...pepon syukur jer lah bebanyak yea....:D dari tak dapat langsung!! hehe

pepon COLA utk aku yg duk putrajaya ni sama je....cuma yg duk kawasan B & C je ada penambahan RM50.

So kesimpulan pada hari ni...masing2 capai kalkulator dan mula membuat perkiraan...aku??? huhu alhamdulillah berganjak la juga sama mcm kawan kawan lain...So utk semua penjawat awam.....ingatlah pesan PM kita "TINGKATKAN PRODUKTIVITI DAN KEBERHASILAN" dalam mutu kerja....so kerja kerja kerja....HAPPY WORKING!!!! :D

No comments:

Post a Comment